tulen

3. února 2008 v 20:00 |  INE ZVIERATA
Tuleň je najsevernejšie žijúci cicavec. Zo všetkých plutvonožcov má najväčšie rozmnožovacie územie (sever Tichého a Atlantického oceánu). Mláďatá vedia plávať už pár hodín po narodení. Pri únave sa vozia na matkinom chrbte. Na ochranu mláďat budujú tulene snehové jaskyne. Tuleň bajkalský sa prispôsobil životu v sladkej vode (do Bajkalského jazera sa dostal počas topenia ľadovcov).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama